Uuden blogin avajaiset

MIKSI UUSI BLOGI?

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan uutta Vihreä ilo -blogia, joka jatkaa Yrtteilyjä-blogin jalanjäljissä. Yrtteilyjä lopettaa toimintansa ja samantyyppisten juttujen julkaisu jatkuu nyt täällä.

Blogissa on uusi wordpress-teema, joka raikastaa ulkoasua. Lisäksi omalla palvelimella oleva sivusto mahdollistaa minulle suuremman vapauden muokata blogia tarpeiden mukaan. Sinulle lukijana tämä näkyy toivon mukaan paremmin toteutettuina ja helpommin löydettävinä sisältöinä.

Tarkoitus on jatkossa julkaista kerran viikossa postaus uudesta aiheesta ja viikon toisena postauksena “arkistojen aarteita” eli Yrtteilyjä-blogin suosituimpia postauksia kevyesti editoituna.

vihreän ilon Yrttikurssit aloittavat nyt

Nyt on myös mahdollista osallistua Vihreän ilon yrttikursseille, joita järjestetään Turun seudulla ja Tampereella.

Tällä hetkellä on kolme kurssia suunnitteilla: kaksi ruoan valmistukseen liittyvää ja yksi luonnonkosmetiikkakurssi.

Jos et pääse osallistumaan kyseisille kursseille ja aihe kuitenkin kiinnostaa, niin kokoa työ- tai kaveriporukka. Suunnitellaan yhdessä teille sopiva yrttityöpaja.

Järjestän kursseja ja bloggaan edelleen päätyöni ohella, joten kurssit järjestetään pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin.

Vihreän ilon seuraaminen

Vihreää iloa voi seurata monella tavalla. Sosiaalisessa mediassa ja sähköpostitse seuraaminen ja postausten jakaminen onnistuu yksinkertaisesti klikkaamalla seuraamispainiketta tämän postauksen alareunasta.

Tilaa Vihreältä ilolta myös sähköpostiviesti oikeasta sivupalkista, saat villiyrttien keruuaikataulun sähköpostitse. Jatkuvaa viestiroskaa ei ole sähköpostin kautta tulossa. Vihreän ilon viesti ilmestyy muutaman kerran vuodessa. Siinä kerrotaan Vihreän ilon tulevista tapahtumista ja kursseista. Yhteystietoja ei luovuteta muille tahoille.

Blogia on mahdollista seurata myös blogipalveluiden Åblogien, Bloglovinin ja theblogjunglen ja blogit.fi kautta.

Olen tosi kiitollinen jokaisesta tykkäyksestä, jaosta ja seuraajasta!

Avajaisarvonta

Uuden blogin kunniaksi pamahtaa käyntiin arvonta! Palkintoina on:

 • 2 kpl Yrttipajan lahjakortteja (arvo 25 e/kpl)
 • 1 kpl Helsinki Wildfoods -verkkokaupan lahjakortti, joka käsittää 6 tuotetta TAI kirjan “Villiyrtit – Hyvinvointia lähiluonnosta” + yksi tuote (arvo 30 e)
 • Sinikka Piipon Mielenruokaa -kirjan, joka kertoo ravinnon vaikutuksesta muistiin, jaksamiseen ja henkiseen tasapainoon.

Palkinnot on hankittu omakustanteisesti.

Osallistu arvontaan kertomalla mitä uutta villiyrttiä olet tänä kesänä kokeillut tai haluaisit kokeilla. Jätä vastauksesi YHTEYSTIETOJEN kanssa 9.6. mennessä joko:

 • tämän blogipostauksen alle kommenttiosioon
 • Vihreän ilon facebookiin
 • sähköpostitse: vihreailo@gmail.com

Kerro myös, haluatko voittaessasi kirjan vai lahjakortin. Onnea arvontaan!

25 thoughts on “Uuden blogin avajaiset

 1. Onnea uudelle taipaleelle. 🙂 Nokkosia on jo pihaan tulvahtanut sellainen määrä, että sen makuun olemme jo hyvin päässeet. Voikukat näyttävät tulevan vähän myöhässä, mutta kohta saadaan niitäkin.

 2. Kiitos Maria! Kaikki on nyt myöhässä ja hassua että voikukat tulevat ainakin tänne samaan aikaan kuin koivuun hiirenkorvat. Kokeilen muuten just voikukkahilloa. Saa nähdä miten käy. 😀

 3. Onnea uuteen blogiin, kaunis ulkoasu! 🌿 Litulaukkaa tahtoisin kokeilla, koska RAKASTAN valkosipulia ja siinä on kuulemma hieman valkosipulinen maku. Hauskaa, että suunnittelet myös kursseja!

 4. Jutta kiitos! Litulaukkaa ehtii hyvin vielä testaamaan tänä kesänä. Onnea arvontaan! <3

 5. Raikas tää uus blogi. IG:n kautta aina välillä tänne tulen tutkailemaan kaikkea ihanaa.
  Eka kertaa tänä keväänä ollaan kerätty mahlaa, toki olen sitä joskus lapsuudessani maistanut. Ja viime kesän saalista, jauhosavikkaa (siemeniä tais olla) kuivattuna, valmistin kvinoan lailla ruuan lisukkeeksi ja tykkäsin kyllä. Tahtoisin löytää peltokanankaalta, koska sitä pitäisi täällä pohjoisempanakin olla. Ja suolaheinää maistella, koska paikallislehdessä luki, että sen kaikki tietää 😀
  Jos voitan arvonnassa, haluaisin kirjan.

 6. Kiva että pidät, Johanna! Aina kiinnostavaa kuulla myös, mitä kautta tänne blogiin tullaan. Suolaheinää olen minkäkin lapsena maistellut, mutta olisikin kiinnostavaa kokeilla tehdä siitä jotain oikeaa ruokaa. Onnea arvontaan ja mukavaa sunnuntain jatkoa!

 7. Tänään iltapalana nokkoslettuja, nam. Kivan näköiset sinun uudet sivut, nam niillekin.. Fytoterapia haun kautta aikoinaan olen blogisi löytänyt.

 8. Kiitos Henna ja kivaa, että kommentoit! Nokkosletut ovat klassikkoruokaa. Ainakin kerran kesässä niitä täytyy saada. Haluatko osallistua avajaisarvontaan?

 9. Muutimme syksylla ja nyt hortapaikat hakusassa. Kevätkin myöhässä. Pakasteessa vielä nokkosta ja kuusenkerkkiä. Poimulehdet, ratamot ja voikukanlehdet syöty. Toivottavasti löydän uudet paikat!

 10. Hyvien paikkojen löytäminen on tosiaan lähtökohta. Niihin on vuosi vuoden jälkeen helppo palata. Onnea etsintään!

 11. Kiva tämä uusi blogi, valoisa ja pirteä ilme. Voisin aloittaa villiyrttien kokeilun ihan perinteisesti nokkosesta, se on helppo 🙂

 12. Kiitos paljon Sanna! Ihana kuulla. 🙂 Nokkonen on helppo ja hyvä. Sitä löytyy monesta paikasta ja se on helppo tunnistaa. 🙂 Onnea arvontaan!

 13. Joskus aikoinaan olen nokkosta käyttänytkin ja sitten asia unohtui. Nyt kun ostin kuivattua nokkosta purkissa, niin asia palasi mieleen – nokkonen käy kyllä vaikka mihin. Jonkin verran olen vihreää luonnosta aina keräillytkin lautaselle, mutta uutena tekisi mieli kokeilla voikukan nuppuja lisukkeena.

 14. Nokkonen on kyllä mahtava ja voikukan nuput ihanan meheviä. Jos ehtii ja jaksaa, niin nyt on hyvä aika kuivata nokkosta itse talven varalle joko kuivurissa tai vaikka nipuissa alaspäin roikottamalla. Onnea arvontaan!

 15. Nokkosta aion testata. Lahjakortti olisi mieluisampi palkinto.

 16. Hienoa että nokkonen saa näin paljon kannatusta. Onnea arvontaan Tiiu!

 17. Tänä keväänä löysin ekaa kertaa peltokanankaalia sellaisesta paikasta, että sitä voi poimia. 💅💕🌿🌱 Jos mulle sattuisi niiiin ihmeellisen hyvä tuuri, että voittaisin, haluaisin ehdottomasti kirjan!🌞 Ihanaa, että teitte bogin. ❤️

 18. Kiitos ihanasta viestistäsi! Kivaa, että löysit hyvän peltokanankaalipaikan. Onnea arvontaan ja mukavaa viikonloppua!

 19. Tänä keväänä ollaan kuusivuotiaan pojan kanssa käyty maistelemassa kuusenkerkkiä, vuohenputkiloita ja maitohorsmaa 🙂 toivoisin, että tulisi arjessa käytettyä enemmän villivihanneksia, kuten nokkosta ja voikukka.

 20. Nokkosta ja voikukkaa voi kyllä hyödyntää monella tapaa arkiruoanlaitossa. Täytyy täällä blogissakin panostaa jatkossa enemmän “oikeisiin ruokiin”, ei pelkästään välipaloihin ja juomiin. Onnea arvontaan!

 21. Kaunis, raikas ilme blogissa! Maitohorsma uutena tämän kevään makuna. Kirja kiinnostaa.

 22. Kiitos Saara! Maitohorsma on yllättävän hyvää. Onnea arvontaan ja kivaa viikon jatkoa!

 23. Hurraa! Voitin yrttipajan lahjakortin! kortti saapui tänään sähköpostiin! Ihanaa, kiitos! <3
  Ps. Nyt kokeilussa on kuusenkerkkäsiirapin valmistus ikkunalaudalla.

 24. Hyvä, että tuli perille! Täytyykin tulla katsomaan, miten siirapin valmistus onnistuu. 🙂

Please Login to Comment.