Kesän yrttikurssit

Vihreässä ilossa puhaltelevat muutoksen tuulet. Vihreailo.fi-sivusto otettiin hiljattain käyttöön.

Uusinta uutta on se, että Vihreä ilo on nyt myös yritys, joka tarjoaa yrttikursseja ja -workshopeja.

Tänä kesänä järjestettiin kaksi ihan ensimmäistä pilottikurssia, joista saatujen kokemusten pohjalta on tarkoitus on kehittää toimintaa jatkossa.

Paikkana kummallakin kurssilla oli tunnelmallinen Koroisten kahvilan tupa (Elävän kulttuurin Koroinen ry:n tila).

Kuvia tuli kursseilta napattua vain satunnaisesti. Alla on kuitenkin muutama tunnelmapala.

Ruokaa villiyrteistä

Ensimmäisellä kurssilla 14.6. toteutettiin ateria itse kerätyistä yrteistä.

Kurssi-ilta alkoi suuntaamalla Aurajoen varrelle keräämään aineksia illan ateriaan. Mukaan löydettiin muun muassa nokkosta, apilankukkaa, maitohorsmaa, siankärsämöä, vuohenputkea ja voikukkaa.

Illalliseen kuului paistettua paikallista siikaa voissa pannulla pyöräytetyn vuohenputken kanssa. Toisena pääruokana oli vegaaninen nokkos-kookoskeitto. Kokeiltiin myös erilaisia kesäisiä salaatteja: apila-kurkkusalaattia ja tomaatti-voikukanuppusalaattia.

Vielä löytyi maitohorsman versojakin, joita paistettiin voissa. Pääruoan kanssa nautittiin yrttileipäsiä, nokkosmehua ja yrttiteetä.

Luonnonkosmetiikkakurssi

Toisella kurssilla 5.7. keskityttiin luonnonkosmetiikan valmistamiseen.

 

Iltaa aloiteltiin tutustumalla luonnonkosmetiikan keskeisiin ainesosiin:

  • öljyihin, rasvoihin ja vahoihin
  • erilaisiin saviin
  • säilöntäaneisiin ja emulgaattoreihin
  • kuoriviin ainesosiin
  • väriä ja tuoksua tuoviin aineisiin
  • tuotteen rakennetta parantaviin aineisiin

Tämän jälkeen osallistujat saivat itse tehdä tuotteita oman valintansa mukaan se verran kuin kolmessa ja puolessa tunnissa ehti. Ja siinähän ehti varsin hyvin! Tuotokseksi syntyi kasa kasvovoiteita, sävyllisiä huulirasvoja, kuorintatuotteita ja naamioita kotiin vietäväksi.

luonnonkosmetiikan Polttarityöpaja puistossa

Vihreä ilo järjesti heinäkuussa myös polttarityöpajan puistossa. Kosmetiikan valmistaminen onnistuu tosiaan myös ilman vesipistettä viltin päällä.

Tehtiin jalkakylpypommeja. Sitruunahaposta ja ruokasoodasta koostuvaa massaa täydennettiin itse valikoiduilla yrteillä ja eteerisillä öljyillä. Massa muotoiltiin pieniin muffinssivuokiin ja jätettiin kuivumaan myöhempää käyttöä varten.

Niin ruoan kuin kosmetiikankin kokkaus on hauskaa puuhaa, ja erityisen mukavaa se on yhdessä tehden. Lämmin kiitos kurssilaisille mukavista hetkistä!

Syksyksi on tosiaan suunnitteilla uutta ohjelmaa. Aikataulu on parhaillaan työn alla ja ilmestyy heinäkuun lopulla Kurssit-sivulle. Tulethan silloin katsastamaan tarjontaa!

 

 

 

 

 

 

Please Login to Comment.