Arkistoista löytyi ohje loppukesän terveelliseen herkkuun: mustikkapalat pakkasesta.
mustikkapalat pakkasesta
- 3 dl kreikkalaista jogurttia
- 2 rkl hunajaa
- 3 dl mustikoita
- 1,5 dl mantelilastuja
- kourallinen kuivattua nokkosta tai 0,5 dl ryöpättyä tuoretta nokkosta
Lisäksi tarvitset isoja tai pieniä muffinssimuotteja esimerkiksi silikonisena tai paperisena. Muovisista jääpalamuoteista nämä irtoavat huonosti.
- Sekoita ainekset keskenään.
- Murskaa kuivattu nokkonen hienoksi murusiksi seoksen joukkoon tai hienonna tuore ryöpätty nokkonen veitsellä ja lisää seokseen.
- Jaa seos muotteihin ja laita pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi.
Proteiinipaloissa on mukavasti pureskeltavaa mantelilastujen ansiosta.
Ravintosisällössäkään ei ole valittamista. Jogurtissa ja mantelissa on paljon proteiinia ja mantelissa muun muassa E-vitamiinia, kalsiumia ja magnesiumia. Nokkonen tuo välipalaan antioksidantteja, kivennäisaineita ja vitamiineja, esimerkiksi rautaa ja C-vitamiinia.
Hunajan määrää voi vähentää puoleen, jos haluaa pärjätä vähemmällä makeutuksella.
Palat kannattaa syödä lautaselta lusikalla. Sormissa ne sulavat tosi nopeasti sotkien kädet.
Lähde:
Proteiinipalaohje on sovellettu Capturing joy -blogin Blueberry Youghurt Protein Bites -ohjeesta.