Salaattia salaattia!

Marttojen tiedoilla ja taidoilla on nyt kysyntää! Marttojen kohta satakaksikymppinen järjestö tarjoaa kotitalousneuvontaa sekä kursseja muun muassa:

  • ruoanlaittoon
  • säilömiseen
  • marjojen ja sienten hyödyntämiseen

Kursseilla riittää väkeä!

Åbloggarit saivat kutsun Lounais-Suomen Marttojen salaattikurssille. Osallistuin yhden illan kurssille tyttären kanssa. Meitä opasti Lounais-Suomen Martoista kotitalouden asiantuntija Emmi Lukkarila.

Aluksi tutustuimme Sorrin puutarhan Piken esittelemänä erilaisiin salaatteihin ja Sorrin puutarhan salaatinkasvatusmenetelmiin. Niihin kuuluu muun muassa salaattien kasvattaminen aidossa mullassa ja luonnollisen auringon alla.

Jos salaattia ei kasva omassa pihassa tai se on jo päässyt loppumaan, niin kaupan salaattilaarit kannattaa katsastaa. On makeaa friseetä vihreänä ja punaisena, sydänsalaattia, rucolaa, renoir black -salaattia, muun muassa.

Salaattilaari pursuaa kauniita värejä, ihania makuvivahteita, kirpeyttä, makeutta, rapeutta.

Heti käyttöön otettavat salaattisekoitukset toimivat kiireisinä päivinä aterian pohjana. Päälle voi lisätä vaikkapa kylmäsavulohta, kanaa, juustoja tai papuja.

Kurssilla pääsimme myös itse valmistamaan helppoja ruokaisia salaatteja. Meillä oli käytettävissä Sorrin tuotteiden lisäksi salaatteja myös Kotipellon ja Ilovuon puutarhoilta.

Emmi oli varannut aineksia muun muassa caesar-salaattiin, lohi-pastasalaattiin ja omasta mielestäni parhaimpaan linssi-kasvissalaattiin.

Jokaisessa reseptissä oli jotain pikku jujua mukana. Esimerkiksi tyttären ja minun valmistamassa lohi-pastasalaatissa pasta marinoitiin ennen salaattiin lisäämistä, mikä toi hauskan vivahteen tähän hyvään perussalaattiin.

Marttojen resepteihin pääset täältä. Katsasta myös Sorrin Puutarhan Suu salaatille! -blogi, josta löytyy iso kasa herkullisia salaatti- ja salaatinkastikereseptejä.

Martoilla on muuten joka puolella Suomea tarjolla syksyksi kiinnostavia kursseja. Lounais-Suomessa on tarjolla esimerkiksi Ässäkokki -kursseja lapsille, 28.9. raakaruokakurssi, 9.10. ruisleivän valmistuskurssi ja 8.11. ruokalahjan valmistusta.

Kannattaa käydä katsastamassa kurssitarjonta ja mennä mukaan!

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

2 thoughts on “Salaattia salaattia!

  1. Näyttää kyllä niin hyviltä! Salaatit on siitä kivoja, että niissä on ihan hirveästi vaihtelumahdollisuuksia ja ne on lopulta aika nopea tehdä. Mä oon vaan surkea tekemään kastikkeita ja aika usein lorautan vain vähän öljyä sekaan – se on juttu, missä haluisin vähän petrata. 🙂

  2. Mun yksi peruslounas on ruokaisa salaatti. Ja sama täällä, kastike on yleensä just loraus öljyä, vähän sitruunaa ja pippuria. Se on ihan hyvä, mutta vaihtelu voisi virkistää. 🙂

Please Login to Comment.