Yrttisuklaapalat

Arkistojen aarre -sarjassa valmistetaan yrteillä ja hedelmillä maustettuja suklaapaloja.

Idea näihin jälkiruoaksi sopiviin herkkupaloihin on yksinkertainen. Valmistetaan yrttitäyte ja sulatetaan suklaa, joka kaadetaan muotteihin yrttitäytteen päälle.

Perussuklaasta saa tuunattua helposti jälkiruoaksi sopivia suklaasuupaloja, jotka on maustettu omilla lempiyrteillä ja hedelmillä.

Suklaana voi käyttää esimerkiksi Fazerin sinistä. Terveystietoinen valitsee tumman suklaan.

Palat valmistuvat nopeasti. Aktiivinen valmistusaika on noin 20 minuuttia ja jääkaappiaika noin tunti.

Yrttisuklaat

Suklaan täyte valmistetaan ensin. Omassa testissä oli tällä kertaa kaksi täytettä.
nokkos-chili-kookostäyte.

Täytteen valmistus

Ekaan erään kokeilin nokkosta, chiliä ja kookosta.

Nokkosesta otin vain terveet lehdet, jotka silppusin saksilla pieneksi. Ne ryöppäsin kuumassa vedessä noin puoli minuuttia ja siivilöin jatkotyöstämistä varten.

Sitten sekoitin huhmareella hienonnetun chilin ja kuivatut kookospalat nokkosen kanssa täytteeksi.

minttu-omenatäyte.Toisessa erässä oli omenaa ja minttua. Omena oli pilkottu pieniksi kuutioiksi. Mintun silppusin saksilla pieniksi palasiksi.

Suklaan sulatus

Suklaan sulatin mikrossa aina 10 sekuntia kerrallaan ja sekoittelin lusikalla välillä. Jos suklaata ei sekoita, se todennäköisesti kärähtää sulatusastiaan.

Vesihaude on mikroa turvallisempi, joskin hiukan hitaampi tapa sulattaa suklaa.

Ainekset muottiin ja jääkaappiin

Lopuksi lusikoin täytteet silikonimuotteihin ja paperisiin vuokiin. Päälle kaadoin suklaata.

Suklaat saivat jähmettyä jääkaapissa tunnin. Sitten ne olivat valmiit.

nokkossuklaat.Nokkossuklaat olivat ihan ok makuisia, ja niistä tuli nättejä. Pienet paperivuoat toimivat suklaissa hyvin.

omena-minttusuklaa.

Omena-minttusuklaat eivät olleet ehkä ihan yhtä kauniita, mutta perheraati äänesti nämä ehdottomasti paremman makuisiksi. Mehukas omena ja minttu sopivat suklaan kanssa erinomaisesti. Suosittelen kokeilemaan!

Seuraa somessa:
RSS
Tilaa sähköposti
Facebook
Google+
http://www.vihreailo.fi/2017/09/11/yrttisuklaapalat/
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *