Joululahjavinkkejä

Kosmetiikkapajalaisten kanssa tulee silloin tällöin juttua hyvistä kaupallisista luonnonkosmetiikkatuotteista. Mitkä tuotteet ovat hyviä ja kokeilemisen arvoisia?

Tässä postauksessa ajattelin esitellä muutaman tätä nelikymppistä naisihmistä viime aikoina kovasti ilahduttaneen luonnonkosmetiikkatuotteen. Ehkäpä saat niistä vinkkiä lahjaideaksi omille läheisillesi, ystävillesi tai löydät itsellesi uuden suosikin.

Kosmetiikkatuotteen hyvyys tai sopivuus riippuu tietenkin paljon itse kunkin tietyn hetkisistä tarpeista. Joku tuote voi yhdelle olla nappivalinta ja toisella ei toimi ollenkaan. Tai tuote voi olla juuri sopiva kesällä, mutta sen tehot eivät riitä samalle henkilölle talvella. Ihon tämänhetkistä kuntoa ja tarpeita kannattaa siis selvittää ennen kuin tuotteen ostaa.

Jolie-verkkokaupasta tilattava Jolie box on tutustuttanut minut moniin ihaniin uutuuksiin. Tässäkin postauksessa kaksi neljästä tuotteesta on Jolie boxista. Tuo boxi on muuten itsessään aika ihana joululahja ihmiselle, joka on kiinnostunut kokeilemaan uutta luonnonkosmetiikkaa.

Mutta nyt asiaan.  Näissä tuotteissa on hoitavat ominaisuudet kohdillaan ja monessa lisäksi pientä luksusefektiä!

Evolve organic beauty: hylauronic serum 200

Hylauronic serum 200  -pullo sisältää 200 mg hylauronihappoa. Se on luonnonkosmetiikassakin käytetty todella tehokas ainesosa, joka sitoo kosteutta ihoon.

Hylauronihappo toimii luonnollisena kasvojen kohottajana

Luonnonkosmetiikkabloggari ja kosmetologi Katja Kokko mainitsee hylauronihapon luonnolliseksi kasvojen kohottajaksi: samalla kun se sitoo kosteutta soluihin, se tekee soluista pyöreitä ja kohottaa juonteita tasaiseksi. Hylauronihappo tasoittaa lisäksi ihon sävyä.

Tässä seerumissa on tehoaineena myös luomulaatuista granaattiomenan uutetta, joka pehmentää ja suojaa ihoa.

Seerumin pakkauksesta ei ehkä ensimmäisenä tule luksus mieleen, se on enemmänkin tehokkaan ja apteekkituotteen näköinen. Varmasti tarkkaan harkittu asia.

Hylauronihapposeerumi sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti kuivalle iholle. Seerumia tiputellaan pipettipullosta puhdistuksen jälkeen muutama tippa kasvoille ja kaulalle ja levitetään hellävaraisesti. Seerumi ei jätä ihoa tippaakaan rasvaiseksi tai öljyiseksi. Sen päälle kannattaa laittaa lisäksi omalle ihotyypille sopiva kosteusvoide.

Tuote imeytyy nopeasti, joten kosteusvoiteen voi levittää jo hetken kuluttua ja tämän jälkeen halutessaan meikkivoiteen. Huomaan hyvin, että seerumi todellakin imeytyy ihoon eikä jää kerrokseksi ihon pinnalle, koska mikään meikkivoide ei lähde rullailemaan tämän päältä.

Pidän tämän tuotteen nopeasta imeytymisestä ja sen jättämästä napakasta tunteesta iholla.

Tuotteessa mainitaan olevan kevyt ruusun tuoksu. Kevyt se tosiaan on; tunnistin tuoksun olemassaolon vasta kun luin siitä ja nuuhkaisin pulloa.

Tuote on vegaaninen.

Neil’s yard remedies: Nurturing Rose conditioner

Tarvitsevatko hiuksesi tehokasta kosteutusta? Entä pidätkö ruusun tuoksusta? Jos vastasit molempiin kysymyksiin kyllä, nurturing rose conditioner on juuri sinulle. Ruusuinen hoitoaine soveltuu erityisesti rasittuneille, kuiville ja värjätyille hiuksille.

Kosteutuksen takaavat hoitoaineessa käytetyt oliivi- ja kookosöljyt, vaahterauute sekä ruusu- ja kehäkukkauutteet.

Hoitoaine jättää hiuksiin kauniin kiillon ja hiukset tuntuvat pesun jälkeen helposti selvitettäviltä.

Rakastan hyväntuoksuisia kosmetiikkatuotteita, ja tämä hiustenhoitotuote tekee suihkuhetkestä juhlaa!

Hoitoaineen pariksi voi hankkia myös saman sarjan kosteuttavan ruusushampoon.

Tuote on vegaaninen.

LusH: No drought dry shampoo

Työreissuilla Helsingissä poikkean melkein aina päärautatieaseman Lushilla. Usein mukaan lähtee jotakin uutta testattavaa.

Lushin meikkivoide on yllättänyt minut toimivuudellaan ja hinta-laatu-suhde on siinä kohdillaan. Lushin saippuoita ja palashampoita käytän myös, ja suihkujelly on ihanaa!

Mutta se Lushin kuivashampoo. Olen pitkään halunnut löytää tuotteen, jossa ei ole  ponnekaasupakkausta. Hiukan skeptisenä ostin Lushilta No drought -kuivashampoon, joka on siis pullossa olevaa sitrukselta tuoksuvaa puuterimaista jauhetta.

Kuivashampoon ideahan on se, että jos sinulla ei ole aikaa pestä hiuksia ja ihmisten ilmoille olisi kuitenkin lähdettävä, niin tällä hätäapu -tuotteella saat hiuksista raikkaammat ja puhtaamman oloiset päivän ajaksi. Sitten ne onkin pakko pestä, koska viimeistään vuorokauden kuluttua päänahka tuntuu aika mähmäiseltä.

Olen käyttänyt kuivashampoota myös tuomaan volyymia hiuksiin, jos ne tuntuvat olevan kovin latassa.

Puuterimaista ainetta ripotellaan ensin käsiin ja sitten levitetään päänahkaan. Viime aikoina olen itse siirtynyt ripottelemaan tuotetta suoraan pullon suusta hiuksiin ja sitten kevyesti hieromalla päänahkaa levitellyt ainetta laajemmalle.

Rakastan sitrustuoksuja, Lushin kuivashampoon pirteän sitruunainen tuoksu on minusta aivan ihana!

Vaikka puuteri on vaaleaa, se ei värjää tummiakaan hiuksia vaaleiksi.

Aluksi puuterimaisen jauheen hierominen päänahkaan ei tuntunut yhtä helpolta kuin suihkepullosta suihkuttelu. Opin kuitenkin puuterin käyttöön nopeasti, enkä enää aio palata takaisin ponnekaasullisiin purkkeihin.

Lushin kuivashampoon puhdistava vaikutus perustuu maissijauhoon ja -tärkkelykseen sekä talkkiin. Tätä täytyykin kokeilla tehdä myös itse!

 

Estelle & Thild: Sparkling citrus bloom body oil

Viimeisenä ja ehkäpä ihanimpana tuotteena on ruotsalaisen Estelle & Thildin vartaloöljy, nimeltään sparkling citrus bloom, käännettynä jotensakin “helmeilevä sitruksen kukinto”. Ehkä kökkö käännös, mutta hei, voiko ihanampia mielikuvia tuotteeseen enää liittää kuin kuohuviini ja sitruksen kukat? Olen kyllä ihan nappikohdeyleisö tälle tuotteelle!

Kun kroppa talvella kaipaa ekstrakosteutusta joko kuivimmista kohdista, kuten kantapäistä ja jaloista, kyynärpäistä, käsistä, tai sitten ihan koko vartalo huutaa kosteutusta, tätä on mukavaa hieroa puhtaalle iholle saunan jälkeen.

Sitrusvartaloöljy on sekoitettu monesta eri öljystä. Pääraaka-aineena tuotteessa on auringonkukan siemenistä puristettu öljy (helianthus annuus hybrid oil), lisäksi on mm. mantelin siemenistä saatavaa öljyä (prunus amygdalus dulcis oil) ja jojoban siemenistä tuotettua öljyä (simmondsia chinensis seed oil).

Helmeilevä vartaloöljy kosteuttaa ihoa mainiosti ja iho jää sen jäljiltä silkkisen pehmeäksi.

Tuoksu ei ole päälle hyökkäävä, vaan lempeän sitruunainen, myös minttu on aistittavissa taustalla.

Jos sitrus ei sytytä sinua, Estelle & Thildin vartaloöljyjä löytyy myös muina tuoksuina: fresh water lily, spring rose blonde ja sweet vanilla blossom.

Kaikki tuotteet ja Jolie box ovat itse kustannettuja.

Lähteet:

Katja Kokko: Aidosti kaunis – lempeän tehokasta kauneudenhoitoa.

Please Login to Comment.