Villiyrttipesto

Villiyrttipesto on lukuisten yrttiharrastajien suosikkilisuke moneen ruokaan. Eikä ihme, se on helppo ja nopea valmistaa.

Villiyrttipesto maistuu esimerkiksi pasta- tai salaatinkastikkeena, uunikalan kanssa, paistettua tai keitettyä kananmunaa maustamaan tai kanafileiden kanssa. Kokeile myös tuoreen sämpylän tai paahdetun leivän päällä.

Tämä ohje on ollut jaossa aikoinaan Yrtteilyjä-blogin puolella ja olen tainnut jakaa sen Vihreän ilon Facebookissakin. Koska se on luetuimpien yrttijuttujen listalla, laitetaan ohje jakoon uudestaan.

Kokeile peston valmistamiseen esimerkiksi nokkosta, vuohenputkea tai litulaukkaa. Puutarhan yrteitä basilikan lisäksi myös persiljaa kannattaa testata peston ainesosana.

Villiyrttipesto

  • 1 kourallinen villiyrttejä tuoreena
  • 1 (tai niin monta kuin sielu sietää) valkosipulinkynttä
  • 50 g raastettua parmesania
  • 1 dl öljyä (esimerkiksi oliiviöljy)
  • 30 g pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
  •   (suolaa ja pippuria)

Tee näin:

  1. Paahda siemenet pannulla ilman öljyä kunnes ne ovat saaneet väriä.
  2. Laita kaikki muut ainekset paitsi öljy blenderiin tai tehosekoittimeen.
  3. Sekoita tahnaksi lisäillen öljyä hitaasti joukkoon.
  4. Mausta pesto makusi mukaan pippurilla ja suolalla.

 

 

Seuraa somessa:
RSS
Tilaa sähköposti
Facebook
Google+
http://www.vihreailo.fi/2018/05/13/villiyrttipesto/
Instagram

Please Login to Comment.