Tallbergin villiyrttimenua maistelemassa

Perinteikäs turkulainen ravintola Pinella Aurajoen rannassa avasi kesäkautensa perjantaina 25.5. tarjoamalla  villiyrttispesialisti ja keittiömestari Sami Tallbergin hortaherkkuja. Tallberg on tänä kesänä vieraileva keittiömestari Pinellassa. Ravintolassa on nautittavissa nyt villiyrttipainotteinen menu. Täydet pisteet villiyrttien käytöstä Pinellalle!

Vihreä ilo sai kutsun avajaisiin muiden åbloggareiden mukana. Lähdettiin äidin kanssa perjantaipäivän päätteeksi kuulemaan, mitä Tallberg kertoilee villiyrttien käytöstä ruoanlaitossa.

Tallbergin villiyrttiohjeisiin tutustuin ensimmäisen kerran ostettuani joku vuosi sitten herran Villiyrttikeittokirjan. Reseptit siinä kirjassa ovat houkuttelevia, mutta varsin lihapainotteisia, joten kirjan käyttö on minulla jäänyt lähinnä katseluasteelle.

Omaan repertuaariin olen Villiyrttikeittokirjasta ottanut mansikoiden marinoimisen pihasauniolla maustetulla sitruunamehulla. Jälkkäri tarjoillaan kermavaahdon kanssa. Toimii loistavasti!

Pinellan tilaisuudessa keittiömestari kertoili, kuinka tutustui villiyrtteihin ja löysi aivan uuden maailman niiden kautta. Oli kiva kuulla vinkkejä monenlaisista villiyrteistä, kuten villifenkolista tai Turun saaristossa runsaana kasvavasta merikaalista.

Villiyrttien saatavuus voi olla ongelma ravintolalle. Tallberg kertoi kokoavansa paikallista kerääjärengasta, jossa ovat muun muassa Martat mukana.

Hypistelyä ja maistelua varten meille oli tuotu muutama yrtti: maahumalaa, lehmuksen lehtiä, männyn vuosikasvuja, vaahteran lehtiä, lehtikuusen kerkkiä ja vuohenputkea.

Tilaisuuden tarjoilut olivat ihania. Grillattu kesäkurpitsa sai kirpakan säväyksen ketunleivistä.

Liharuoat saivat makua lehtikuusen kerkistä ja maahumalasta. Pinaattisalaatissa oli syreenin kukkia! Äidin mukaan kukat maistuvat juuri siltä miltä tuoksuvatkin.

Parasta kaikista oli mesiangervo-vaniljapannacotta, jonka päällä oli mustikkaa ja koristeena ripaus siitepölyä.

En ole itse maustanut mesiangervoilla juomia tai jälkiruokia, mutta olen kuullut kovasti kehuja siitä. Tänä kesänä täytyy kokeilla mesiangervoa ruoan maustamiseen. Tähän asti se on toiminut minulla rohtona ja kosmetiikan raaka-aineena.

Jos kiinnostuit Tallbergin ruokafilosofiasta, käy katsastamassa keittiömestarin omat sivut.

Seuraa somessa:
RSS
Tilaa sähköposti
Facebook
Google+
http://www.vihreailo.fi/2018/05/27/villiyrtti/
Instagram

Please Login to Comment.