Kinuski-omenatikkarit

Jos omenapiirakka ja kauraomenapaistos kyllästyttävät, niin kokeiles tätä!

Kinuskiomenatikkarit läpäisivät tiukan testiryhmän seulan. Testiryhmään kuului kaksi omaa ja kaksi lainassa olevaa lasta iältään 8-11 vuotta.

Tikkareita voi tehdä vaikka viikonloppuherkuksi tai synttäreillä, ja ne maistuvat takuuvarmasti myös aikuisillekin.

Jos täytyy saada nopeasti herkku pöytään, turvaudu kaupan valmiiseen kinuskikastikkeeseen. Jos on puolisen tuntia aikaa, voit keitellä kinuskin kotona.

Sitruunalla maustettu raikas omena, pehmeän makea kinuski ja rouskuva suolapähkinä ovat loistava kombo!

Maistuva syysherkku

Näihin tikkareihin et tarvitse omenoiden lisäksi kuin neljää raaka-ainetta: sitruunaa, fariinisokeria, kuohukermaa ja suolapähkinöitä.

Tikkarit on melko nopea valmistaa, ja ne myös katoavat tarjoiluastioilta alta aikayksikön.

Omenoiden viipaloimiseen ja tikuttamiseen kuluu noin 10 minuuttia. Tämän työn voi antaa myös lasten hoidettavaksi. Kinuskin keittämiseen menee aikaa 10-20 minuuttia.

Ohjeella valmistuu neljälle henkilölle sopiva annos.

  • 8-10 pientä omenaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 3 dl vettä
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
  • n. 2 dl suolapähkinöitä tai muita pähkinöitä
  • Lisäksi: cocktailhaarukoita. Omenoita voi dipata myös ruokailijoiden omilla pikkuhaarukoilla.

Omenaviipaleiden valmistus

  1. Purista sitruunan mehu.
  2. Lisää sitruunan mehu noin 3 desilitraan vettä.
  3. Pese ja viipaloi omenat. Viipaloinnin apuna voi käyttää pieniä siivuja tekevää leikkuria tai omenaporaa.
  4. Kasta omenaviipaleet sitruuna-omena -liemessä ja aseta ne tukevasti coctailhaarukoihin.
  5. Asettele omenat tikkuineen tarjoiluastialle.

Suolapähkinöiden hienontaminen

  1. Hienonna huhmareella tai sauvasekoittimella suolapähkinät rouheeksi.
  2. Kaada rouhe tarjoiluastiaan.
  3. Voit myös kattaa pöydän valmiiksi tässä vaiheessa, jotta pääsette heti dippaamaan kun kinuski valmistuu.

Kinuskin keittäminen

  1. Kaada paksupohjaiseen kattilaan kerma ja sekoita siihen fariinisokeri.
  2. Kiehauta seos ja jatka hiljalleen keitellen noin 10-20 minuuttia. Sekoittele seosta usein keittämisen aikana. Keittoaika riippuu kattilasta, ainesten määrästä ja keittolämpötilasta.
  3. Tee vesilasikoe (ohje alla), jotta tiedät milloin kinuski on valmista.
  4. Kaada kinuski laakeaan astiaan, josta omenoita on helppo dipata. Dipit kannattaa jakaa kahteen astiaan, jos syöjiä on useampia.

Vesilasikoe: Tipauta pisara kinuskia lasilliseen kylmää vettä. Jos pisara hajoaa veteen, se ei ole valmista. Jos pisara jää kiinteänä lasin pohjalle, voit lopettaa kinuskin keittämisen. Katso lisää ohjeita kinuskin keittämiseen esimerkiksi Kinuskikissan blogista.

Vinkki! Kinuski tarttuu kohtaan, jossa on omenan kuorta. Se ei jää kiinni hedelmälihaan. Näin ollen tässä ohjeessa omenia ei saa kuoria! Dippaamista helpottaa, että cocktailtikut tökkää omenaan kiinni hedelmälihan puolelle, ei kuoren puolelle.

Hyviä herkkuhetkiä!

Please Login to Comment.