Idea ystävänpäiväksi: uudelleen käytettävä kangasnaamio

Kirjoittanut Katja Kosklin

Ystävänpäivänä on hyvä muistaa ystävää, lähimmäistä tai itseään. Tässä onkin ohje esimerkiksi itsensä hemmotteluun, ystävän kanssa tekemiseen tai vaikka lahjaksi. Varsinkin näinä aikoina pienetkin eleet voivat tuoda paljon iloa. 

Viime aikoina kangasnaamioista on tullut suuri osa kosmetiikkamarkkinoita. Ne ovat kertakäyttöisiä ohuesta kankaasta tehtyjä naamioita kasvoille. Niissä on seerumimaista nestettä, jonka annetaan  imeytyä ihoon tehokkaasti. 

Mitä hyvää kangasnaamioissa on tai miksi niitä kannattaa käyttää? Ne imeyttävät ainesosia hyvin, kun kangas ei päästä niitä haihtumaan pois iholta. Ne tuovat välitöntä kosteutusta ja elvyttävät ihoa. Niitä voi käyttää, vaikka päivittäin. Loistava tapa hoitaa ihoa talvella. 

Tässä on ohje, miten saat tehtyä monikäyttöisen ja pestävän kangasnaamion. Tämä kangaspala kostutetaan itse valitsemaan nesteeseen ja laitetaan sitten kasvoille vaikuttamaan. Eli voit tehdä naamiosta halutessa joka kerta erilaisen. Voit naamion vaikutuksen aikana laittaa vaikka hiukset, sillä sitä ei tarvitse pestä pois lopuksi!  

Halutessa voit myös rullailla jaderollerilla naamion päältä, niin saat vielä tehostettua sen vaikutusta ja samalla hierottua kasvoja. 

Ensimmäisenä ohje itse kangasnaamion tekemiseen. Siihen tarvitset esimerkiksi vanhan puhtaan t-paidan. Sen on oltava kangasta, kuten puuvilla- tai kuitukangasta, joka imee kosteutta, sekä on mahdollisimman ohut, pehmeä ja värjäämätön. Ylimääräiseksi jääneestä leikatusta kankaasta voi tehdä, vaikka puhdistusliinoja tai uudelleenkäytettäviä vanulappuja. 

Leikkaa kankaasta kasvojesi kokoinen pala. Sen jälkeen luontevasti leikkaa silmä ja suu aukko. Nenän kohdalle voit leikata u-muotoisen aukon. Tee myös neljä viiltoa naamion reunoille, jotta se asettuisi kasvoille paremmin. Muokkaa omien mieltymysten ja kasvojen muodon mukaan. 

Tässä muutama ohje nesteille kangasnaamioon.  

Jos sinulla on kuiva iho: 

Ainesosat: 

• 1 rkl Aloe veraa  

• 1 rkl ruusunmarjaöljyä 

• 3rkl ruusuvettä 

Jos sinulla on rasvainen iho:  

Ainesosat: 

• 5rkl ruusuvettä 

• 2 tippaa teepuu öljyä 

Sekoita ainekset lautasella tai kulhossa. Kastele naamio kokonaan, voit antaa sen hetken aikaa imeä  nesteen itseensä. Asettele kangas puhtaille kasvoille. Anna vaikuttaa 15min. Ota kangas pois kasvoilta ja hiero ylimääräinen neste kasvoihin ja kaulalle. Muista käyttää kosteusvoidetta lopuksi, jotta naamion vaikutukset pysyvät eivätkä haihdu pois. Pese kangasnaamio käyttökertojen välissä  huolellisesti.

Sekoita huolellisesti öljyä sisältävissä ohjeissa öljy ja vesi keskenään, jotta seos on tasaista. Huomioi etenkin eteeriset öljyt, käytä vain pieni määrä niitä (tarvittaessa tarkista luotettavasta lähteestä) ja sekoita esimerkiksi ravistamalla. Tämän jälkeen kasta kangas mahdollisimman nopeasti seokseen, jotta kaikki aineosat ovat tasaisesti naamiolla.

Muita tehoaineita, joita voi käyttää: kukkaisvedet, hedelmä -ja vihannesuutteet, yrttiteet, yrtti infusioidut öljyt

Lähteet: 

www.virvefredman.com/ostolakossa/kangasnaamio-parempi-kuin-tavallinen-naamio/

rabbitglow.fi/biohajoavat-kangasnaamiot/ 

katjakokko.com, whamisa sheet mask

learningherbs.com, diy 3 ingredients super hydrating sheet mask

www.gigisadventures.net/diy-3-ingredients-super-hydrating-sheet-mask/

www.gigisadventures.net/diy-3-ingredients-acne-fighting-and-pore-refining-sheet-mask/

Please Login to Comment.