Eteeriset öljyt

feeling vaalii tarkasti tuotteiden laatua sekä kestävää kehitystä. feelingin eteeriset öljyt ovat testattu kaasugromatografian avulla.

Katso miten tilaat tuotteet.

Eukalyptus staigeriana (Eucalyptus staigeriana), 10 ml, 9,00 €

Tämä eukalyptus sopii lempeytensä vuoksi kaikille. Se on hyvä öljy sekä huoneilman raikastamiseen, höyryhengitykseen, saunatuoksuksi ja myös ihonhoitoon erityisesti epäpuhtaalle iholle.

Greippi (Citrus paradisi), 10 ml, 9,50€

Rakastettava tuoksu välittää iloisuuden tunnetta, elämäniloa, rakkautta ja kevyttä oloa. Puhdas eteerinen greippiöljy sopii hyvin huoneilman raikastamiseen esimerkiksi keittössä ruoanlaiton jälkeen.

Greippiöljyä käytetään selluliitista suonikohjuihin sekä rasvaisen ihon ja tukkeutuneiden ihohuokosten, aknen ja muiden iho-ongelmien hoidossa. Sanotaan että greipin tuoksu saa aikaan endorfiinien vapautumisen elimistössä.

Laventeli (Lavandula angustifolia), 10 ml, 11,50€

Laventelin tiedetään rauhoittavan, poistavan tulehdusta sekä tappavan bakteereita. Laventeli on hellävarainen eteerinen öljy, jota voidaan huoletta käyttää myös lapsille, vanhuksille sekä herkille ihmisille, myös ihon- sekä hiustenhoidossa. Aito laventeliöljy sopii kaikille ihotyypeille, mutta eniten siitä on hyötyä nuorelle, rasvaiselle iholle (myös ongelmaiholle).

Limetti (Citrus aurantiifolia), tislattu 10 ml, 8,80€

Limetti vaikuttaa piristävästi ja tekee iloiseksi. Se tuoksuu pirteältä ja iloiselta ja vaikuttaa väsymystä ja haluttomuutta vastaan. Myös limetin deodoroivaa vaikutusta arvostetaan. Keittiössä limettiä käytetään ruokien aromatisointiin, sekä jälkiruuissa että juomissa. Tislattu limetti EI ole fototoksinen, eli sitä voidaan käyttää ihonhoitotuotteissa.

Litsea Cubeba (kiinalaisittain May Chang), 10 ml, 8,50€

Korkean citraalipitoisuutensa ansiosta (noin 75 %) homesieni aspergillusta vastaan – vahvasti laimennettuna. Litsea on myös ideaali eteerinen öljy huonetilan tuoksutukseen. Se vaikuttaa piristävästi, ilmaa puhdistavasti (keittiö, kylpyhuone), tulehdusta poistavasti, viruksia vastaan sekä piristää henkisesti.

Makea appelsiini luomu (Citrus sinensis), 10 ml, 6,00 €

Hierontaöljyssä käytettynä yhdessä sypressin kanssa appelsiini poistaa erinomaisesti selluliittia. Appelsiinin tuoksu on piristävä ja lämmin ja on hyvin suosittu tuoksu. Öljy vaikuttaa harmonisoivasti ja mielialaa piristävästi.

Se tappaa viruksia, bakteereita ja sieniä todella tehokkaasti ja nopeasti – senpä vuoksi sitä kutsutaankin luonnon omaksi antibiootiksi. Manuka sopii hienosti yhteen teepuun kanssa ja on hyvin ihoystävällinen.

Manuka (Leptospermum scoparium), 5 ml, 17,50€

Ihonhoitoon manukaöljy sopii hyvin, koska se on hyvin mieto ja ihoystävällinen öljy. Sen tulehdustapoistava vaikutus tekee siitä hyvän öljyn akneen, ekseemoihin ja psoriakseen. Manukaöljyä suositellaankin käytettäväksi päivittäiseen kasvojenpuhdistukseen ja ihon hoitoon, jotta ennaltaehkäistään ja vältytään aknelta, finneiltä ja mustapäiltä. Manukaöljyllä on myös allergiavastainen vaikutus; se esimerkiksi laskee nenän limakalvojen turvotusta ja tämän vuoksi sitä käytetään mielellään nuhassa, heinänuhassa ja muissa allergisissa vaivoissa. Sopii tuoksulamppuun ja diffuuseriin flunssa-aikana.

Mustapippuri (Piper nigrum), 5 ml, 9,50€

Eteerinen pippuriöljy kuuluu moderniin aromakeittiöön. Paras tapa käyttää sitä on valmistaa maustesuola tai mausteöljy jota käytetään ruokien maustamiseen (esim. 1 rl merisuolaa ja 3 tippaa pippuriöljyä sekoitetaan – ripaus tätä suolaa antaa ruokaan hienon pippurisen maun).

Myös aromaterapiassa käytetään eteeristä pippuriöljyä mm. stimuloimaan sekä kehoa että mieltä ja edistämään verenkiertoa. Vartalonhoitotuotteissa pippuriöljy laittaa ihon verenkierron ja aineenvaihdunnan liikkeelle ja onkin tästä syystä ihanteellinen öljy puhdistuskuureihin, painonpudotukseen ja ihon kiinteyttämiseen. Myös kylmistä käsistä ja jaloista kärsivät, kuten myös tunnepuolen kylmyydestä kärsivät, voivat saada apua pippuriöljyn käytöstä. Pippuriöljyä voidaan käyttää myös lihaskipuihin lämmittämään ja rentouttamaan lihaksia sekä aktivoimaan verenkiertoa.

Mänty (Pinus sylvestris), 10 ml, 8,50 €

Mäntyöljyn tuoksu tuo mieleen kävelyn metsässä ja kutsuu meitä istumaan ja rauhoittumaan. Samalla virkistymme ja vahvistamme itseämme. Mäntyöljyä käytetään mielellään vilustumistiloissa, esim. höyryhengityksessä, limaa irrottavan vaikutuksensa vuoksi. Sopii hyvin myös saunatuoksuksi.

Patsuli luomu (Pogostemon cablin), 10 ml, 12,50€

Tasapainottava, rentouttava ja harmonisoiva. Kaikki nenät eivät kuitenkaan pidä sen tuoksusta. On hyvin tärkeää, että patsulin annostelussa ollaan hyvin hienotunteisia. Vain muutama tippa tätä voimakkaasti tuoksuvaa ”arvokkuutta” riittää sen vaikutuksen aikaansaamiseksi. Patsuliöljy sekoittuu erittäin hyvin ruusugeraniumin kanssa – tuoksusta tulee miellyttävän mieto ja kukkainen.

Patsuliöljyllä on erinomaiset ihoa hoitavat vaikutukset. Se on todella hyödyllinen ainesosa hoitoöljyissä, balsameissa ja kylvyissä, joita käytetään varsinkin stressiin liittyvissä ongelmissa ja pitkäaikaisissa, kroonisissa iho-ongelmissa, kuten atooppinen iho tai psoriasis.

Piparminttu, hieno (Mentha x piperita), 10 ml, 13,00€

Piparminttu auttaa keskittymään. Tämä pirteä tuoksu on erinomainen myös huoneilman puhdistamiseen. Piparminttua voidaan käyttää päänsäryssä sekä huimauksessa, limaa vapauttavana nuhassa ja vilustumisoireissa. Piparmintun tuoksu saa aivot selkeäksi ja virkeäksi, se piristää kun olo on väsynyt. Verrattuna tavalliseen piparminttuöljyyn on hieno piparminttu miedompi sekä pehmeämmän tuoksuinen.

Roomalainen kamomilla, luomu (Chamaemelum nobile), 10:90 laimennos jojobaöljyssä 9,90€

Klassinen luonnonlääke lapsille. Kamomillaöljyä käytetään myös luonnonkosmetiikassa. Tuoksulyhdyssä käytettynä se tukee psyykkisten ongelmien hoidossa.

Ruusugeranium (Pelargonium graveolens), 10 ml, 9,00 €

Vaikuttaa voimakkaasti viruksia vastaan. Koska tämä öljy on hyvin mieto ja ihoa hoitava, se sopii mainiosti tuoksun antajana luonnonkosmetiikassa kun valmistetaan tuotteita käsien, kasvojen ja vartalon hoitoon.

Ruusu, marokkolainen (Rosa damascena) laimennettuna 10:90 jojobaan, 5 ml, 24,90€

Ruusuöljy tuoksuu hyvin aistilliselta ja ilmentää naisellisuutta. Sillä on syvä sielullinen vaikutus ja se auttaa purkamaan patoutuneita tunteita. Tämän vaikutuksen voi huomata jo laittamalla 1-2 tippaa ruusuöljyä tuoksulyhtyyn. Muutama tippa ruusuöljyä sekoitettuna vartaloöljyyn vaikuttaa hyvin rentouttavasti ja kramppeja poistavasti. Siis täydellinen vartaloöljy kuukautiskipuihin tai epäsäännöllisiin kuukautisiin.

Henkisellä tasolla marokkolainen ruusu auttaa peloissa, sisäisessä rauhattomuudessa, mielialan vaihteluissa sekä depressioissa. Luonnonpuhdas ruusuöljy on myös hyvin ihoa hoitavaa ja sitä voidaan käyttää kaikilla ihotyypeillä. Varsinkin rypyissä sekä iäkkäämmällä iholla käytetään mielellään ruusuöljyä. Koska ruusuöljy on hyvin mieto, voidaan sitä oikein annosteltuna (0,5%) käyttää myös vauvan hoitotuotteissa sekä herkillä ihmisillä.

Ruusu, valkoinen (Rosa alba) laimennettu jojobaan 10:90, 5 ml, 22,90€

Eteerinen ruusu alba-öljy valmistetaan uudella ja tehokkaalla CO2-painemenetelmällä. Rosa alba on nimensä mukaisesti väriltään valkoinen ja sitä pidetään erittäin jalona ja hienostuneena lajikkeena. Se kuuluu aidoimpiin ja vanhimpiin ruusulajeihin ja se syntyy Rosa caninan ja Rosa damascenan risteytyksestä. Ruusu alba on monikäyttöinen öljy; sitä voidaan käyttää sydännuottina tuoksusekoituksissa ja se toimii monissa iho-ongelmissa.

Sitruuna (Citrus limon), 10 ml, 7,80€

Vaikuttaa piristävästi ja puhdistavasti sekä nostaa keskittymiskykyä. Urheilu- ja hierontaöljyissä sitä käytetään lihasten virkistämiseksi. Kurkkutulehduksissa voidaan kurlata laimennetulla sitruunaöljyllä.  Hyönteisten pistoissa sekä syylissä ja känsissä voidaan käyttää sitruunaöljyä laimentamattomana. Sitruunan raikas, tuore, elävöittävä mutta myös rauhoittava tuoksu sopii hyvin huoneilman raikastamiseen.

Vinkki: eteerinen sitruunaöljy auttaa työskennellessä ja opiskellessa, koska se stimuloi aivotoimintaa sekä rauhoittaa mieltä.

Teepuuöljy luomu (Melaleuca alternifolia), 5 ml, 9,00 €

Voimakkaasti tuoksuva öljy vaikuttaa tutkimusten mukaan voimakkaasti bakteereja, viruksia ja sieniä vastaan. Teepuuöljyn ihoa uudistavaa vaikutusta hyödynnetään huonosti paraneviin haavoihin, se tehostaa kehon omaa vastustusjärjestelmää ja sitä voidaan käyttää paikallisesti iholla myös hyönteisten puremiin. Antiseptisen vaikutuksensa vuoksi teepuuöljy on ihanteellinen myös akneen, näppylöille ja ihon epäpuhtauksille. Tuore teepuuöljy on oivallinen myös suunhoitoon, ienongelmiin ja aftoihin.

Aito vaniljauute, luomu, (Vanilla planifolia) alkoholissa 58:42, 5 ml, 25,90€

Vanilja uutetaan vesi-etanoli-maseraatiolla fermentoiduista vaniljapavuista. Tämä uute on ihanteellinen aromahoitoon ja aromakeittiöön.

Vaniljan lämmin tuoksu saa aikaan hyvän mielen, se rauhoittaa, pehmentää ja tuo lohdutusta suruun ja pahaan oloon. Hieno vaniljan tuoksu sopii hyvin pirteiden sitrusnuottien kanssa, kuten greippi, appelsiini, bergamotti, mutta myös ruusun, nerolin ja tonka-pavun kanssa. Varsinkin lapset rakastavat tätä makeaa yhdistelmää joka kirkastaa mielialaa kiireisinä aikoina. Myös wellness-hoidoissa vaniljalla on paikkansa rentouttajana, irtipäästäjänä, turvallisuuden tuojana.

Tuoksu on kukkaisen makea ja sopii loistavasti yhteen esimerkiksi appelsiinin, nerolin ja santelipuun kanssa.

Vetiver (Vetiveria zizanoides), 5 ml, 9,80€

Vetiver on hyvin raskas, maanläheinen tuoksu ja sen vaikutus on keskittävä. Tämä öljy tukee ja antaa tyyneyttä ja itseluottamusta. Tästä maan voiman lähteestä saamme rakentavaa energiaa, vahvistusta ja uudistusta. Vetiver on öljy ihmiselle, jolla omat energiavarastot ovat loppumassa ja jotka ovat voimattomia erityisesti stressitilanteissa. Hormoneja tasapainottavan vaikutuksen vuoksi sitä on jo kauan käytetty afrodisoivana ja hedelmällisyyttä edistävänä aineena. Myös vaihdevuosissa tämä öljy voi olla avulias. Sen aineosat vaikuttavat estrogeenin tavoin ja tekevät hyvää myös synnytyksen jälkeisessä baby bluesissa (jolloin hormonitaso laskee). Iholla se vaikuttaa yleisesti rakentavasti, erityisesti ihon alimmissa kerroksissa sen uudistava vaikutus on tehokas, missä rasvakerros pienenee iän mukana ja iho muuttuu veltoksi. Huom.: Vetiveriä ei saa käyttää vauvoilla eikä raskaana olevilla.

Ylang ylang (Cananga odorata), 10 ml, 13,90€

Ylang ylang laskee korkeaa verenpainetta ja hidastaa hengitystaajuutta. Sen vuoksi se on hyödyllinen öljy esimerkiksi raivoon ja vihaan liittyvissä ongelmissa sekä kuukautisia edeltävissä mielialaoireissa.

Eteeristen öljyjen sekoitukset

Psssst..antikuorsausöljy, 10 ml, 11,50€

Kuorsaus johtuu hengitysteiden kaventumisesta. Tämä voi johtua laajentuneista polyypeista, nenäluun muutoksista, lihavuudesta tai ikään liittyvästä (tai periytyneestä) kurkun kudoksen löystymisestä. Tämän löystymisen korjaamiseksi ihminen joutuu hengittämään hieman voimakkaammin kuin normaalisti. Hengitysteihin syntyy “turbulenssi“, joka ulottuu pitkälle kurkkuun. Se saa aikaan kitalaen purjeen keinumisen – tyypillisen kuorsauksen äänen.

Pssst! Antikuorsausöljy estää kuorsausta luonnollisella tavalla. Se koostuu 100% luonnollisista eteerisistä öljyistä, kuten appelsiini, laventeli, neilikanlehti. Tämä öljyjen erityinen seos saa aikaan kitalaen purjeen kiristymisen jonka vuoksi kitalaen kudos ei enää värise ja yöllä on taas rauha maassa!

Käyttö: Illalla hampaidenpesun jälkeen : sekoita 5-8 tippaa antikuorsausöljyä puoleen lasilliseen haaleaa vettä, huuhtele sillä suu voimakkaasti ja kurlaa nesteellä. Sylje pois – EI NIELLÄ! Vaikutuksen pitäisi kestää 6 tuntia. Jos teho on neuvotulla annoksella liian lyhytaikainen tai ei ole tarpeeksi tehokas, annosta voidaan suurentaa hieman. Tuotteen vaikutus alkaa näkyä yleensä noin 5 päivän kuluttua ensimmäisestä käytöstä. Antikuorsausöljy ei kuitenkaan toimi liiallisen alkoholinkulutuksen tai vilustumisen aikana.

Katso miten tilaat tuotteet.