Kääryleitä nokkosesta ja mustaherukan lehdistä

Lomalla on aikaa valmistaa ruokaa pitkän kaavan mukaan. Välimeren maiden meze-lautasilta tutut viininlehtikääryleet pyöritellään suomalaisittain mustaviininmarjan lehtiin. Kääröt vaativat hiukan sormityöskentelyä, mutta palkitsevat vaivan. Täytteeksi kääryleisiin sopii – mikä muukaan kuin nokkonen, jonka parina on ohra. Nämä herkulliset pienet kääröt maistuvat vaikkapa iltapalalla salaatin kanssa tai alkupalana juhlapöydässä. Nokkoskääryleiden ohje on peräisin Katariina Vuoren ihanastaContinue reading Kääryleitä nokkosesta ja mustaherukan lehdistä

Seuraa somessa:
RSS
Tilaa sähköposti
Facebook
Google+
http://www.vihreailo.fi/2018/07/07/nokkoskaaryleet/
Instagram

Ostoslista kosmetiikan valmistusta aloittavalle

Loma alkoi! Alkukesä on ollut rutistusta töiden suhteen ja siitä syystä täällä blogin puolella on ollut hiljaisempaa. Mutta nyt on vihdoin enemmän aikaa yrteille, kosmetiikalle ja kirjoittamiselle. Olen luvannut postata kauppalistan luonnonkosmetiikan valmistusta aloittelevalle. Tässä se viimeinkin on. Omat hankinnat ovat kiinni sitä mitä aiot valmistaa. Laadin tämän listan ajatellen pääasiassa emulsioiden (voiteiden) valmistusta. MonetContinue reading Ostoslista kosmetiikan valmistusta aloittavalle

Seuraa somessa:
RSS
Tilaa sähköposti
Facebook
Google+
http://www.vihreailo.fi/2018/06/28/ostoslista-kosmetiikan-valmistusta-aloittavalle/
Instagram

Vihreän ilon kevät

Tässä vaiheessa vuotta on mukava luoda katsaus vuoden ensimmäiseen puolikkaaseen. Vihreän ilon kevääseen on mahtunut paljon uutta! kuukausi Vegaanina Onko tämä nyt privaattielämän puolta vai vihreääiloa, mutta joka tapauksessa kevättalvella osallistuin vegaanihaasteeseen ja olin kuukauden kutakuinkin kasvisruokavaliolla. Rakastan kasvisruokaa, joten vegeily ei ollut kovinkaan suuri ongelma. Suurimmaksi haasteeksi osoittautui työpaikan kahvin juominen mustana. Kahviongelmakin syntyiContinue reading Vihreän ilon kevät

Seuraa somessa:
RSS
Tilaa sähköposti
Facebook
Google+
http://www.vihreailo.fi/2018/06/10/vihrean-ilon-kevat/
Instagram

Tallbergin villiyrttimenua maistelemassa

Perinteikäs turkulainen ravintola Pinella Aurajoen rannassa avasi kesäkautensa perjantaina 25.5. tarjoamalla  villiyrttispesialisti ja keittiömestari Sami Tallbergin hortaherkkuja. Tallberg on tänä kesänä vieraileva keittiömestari Pinellassa. Ravintolassa on nautittavissa nyt villiyrttipainotteinen menu. Täydet pisteet villiyrttien käytöstä Pinellalle! Vihreä ilo sai kutsun avajaisiin muiden åbloggareiden mukana. Lähdettiin äidin kanssa perjantaipäivän päätteeksi kuulemaan, mitä Tallberg kertoilee villiyrttien käytöstä ruoanlaitossa.Continue reading Tallbergin villiyrttimenua maistelemassa

Seuraa somessa:
RSS
Tilaa sähköposti
Facebook
Google+
http://www.vihreailo.fi/2018/05/27/villiyrtti/
Instagram

Villiyrttipesto

Villiyrttipesto on lukuisten yrttiharrastajien suosikkilisuke moneen ruokaan. Eikä ihme, se on helppo ja nopea valmistaa. Villiyrttipesto maistuu esimerkiksi pasta- tai salaatinkastikkeena, uunikalan kanssa, paistettua tai keitettyä kananmunaa maustamaan tai kanafileiden kanssa. Kokeile myös tuoreen sämpylän tai paahdetun leivän päällä. Tämä ohje on ollut jaossa aikoinaan Yrtteilyjä-blogin puolella ja olen tainnut jakaa sen Vihreän ilon Facebookissakin.Continue reading Villiyrttipesto

Seuraa somessa:
RSS
Tilaa sähköposti
Facebook
Google+
http://www.vihreailo.fi/2018/05/13/villiyrttipesto/
Instagram