Pääruoat
Paistettu haukiwallenberg, pähkinävoi, fermentoitu mustikka ja paahdettu kukkakaali
Kokkikoulu Espassa järjestetyn bloggaajatilaisuuden menu, jonka on suunnitellut keittiömestari Matti Jämsen.
Jälkiruoat
Lakritsipehmistä voikukalla maustettuna
Pehmistä voi tehdä myös ilman jäätelökonetta. Mausteeksi kannattaa kokeilla erilaisia villiyrttejä, esimerkiksi kauniin keltaista voikukkaa.
Aktiivinen valmistusaika noin puoli tuntia ja lisäksi banaanien sekä pehmismassan jäädytys pakkasessa pari tuntia.
Pihasauniolla maustetut vadelmat
Pihasauniosta ja vadelmista syntyy käden käänteessä raikas kesäinen jälkiruoka.
Aktiivinen valmistusaika 15 minuuttia ja lisäksi marjojen maustuminen jääkaapissa noin puoli tuntia.
Näihin suupaloihin valmistetaan yrttitäyte ja sulatetaan suklaa, joka kaadetaan muotteihin yrttitäytteen päälle.
Aktiivinen valmistusaika noin 20 minuuttia ja lisäksi jääkaappiaika 1 tunti.
Välipalat
Villiyrtit tuovat makua ja väriä pieniin leipäsiin.
Valmistusaika 20 minuuttia.
Jäiset mustikkapalat sopivat terveelliseksi kesäherkuksi.
Valmistuaika 15 minuuttia ja lisäksi jäädytysaika pakkasessa pari tuntia.
Terveellisen chiavanukkaan voi maustaa eri marjoilla. Se sopii niin aamu-, ilta- kuin välipalaksikin.
Aktiivinen valmistusaika 5 minuuttia ja lisäksi jääkaappiaika muutama tunti tai yön yli.
Vegaaniruokavalioonkin soveltuva ihanan kermaisen paksu smoothie pursuaa terveellisiä ainesosia!
Valmistuaika 10 minuuttia sekä smoothiepohjan tekeytyminen muutaman tunnin tai yön yli.
Juomat
Mukailtu versio perinteisestä Louhisaaren juomasta. Nokkonen toimii juomassa mainiosti.
Aktiivinen valmistusaika noin puoli tuntia ja lisäksi juoman tekeytyminen viileässä yön yli.