Vihreää iloa!

Hienoa että löysit Vihreään iloon, tervetuloa! <3

Yritys ja blogi

Vihreä ilo on sekä yritys että blogi.

Yritys tarjoaa yrttien käyttöön ja luonnonkosmetiikan valmistamiseen liittyvää koulutusta:

Blogista ja kursseilta saat tietoa yrteistä ja helppoja ohjeita niiden hyödyntämiseksi.

Blogin ja koulutusten punaisena lankana on ilo, joka syntyy itse tekemisestä yrttejä ja muita luonnontuotteita hyödyntäen – ympäristöä kunnioittaen.

Olitpa kiinnostunut villi- tai puutarhayrteistä ja niiden hyödyntämisestä luonnonkosmetiikkaan tai muihin arjen tarpeellisiin ja ihaniin juttuihin, Vihreä ilo auttaa sinua tarjoamalla vinkkejä, ohjeita ja tietoa aiheesta.

Blogin ja koulutusten keskeiset teemat ovat:

  • luonnonkosmetiikan valmistaminen yrttejä hyödyntämällä
  • villiyrttien kerääminen
  • yrttien ja muiden luonnontuotteiden säilöminen ja jalostaminen
  • hyvää oloa edistävät yrttihoidot

Vihreässä ilossa kouluttavat Virpi ja Iida.

Kuka Virpi?

Vihreän ilon takana olen minä, Virpi Hirvensalo. Turkulaiseen perheeseeni kuuluu kaksi alakouluikäistä tytärtä, puoliso ja suomenlapinkoira. Olen koulutukseltani maantieteilijä (FT), sivuaineena olen lukenut biologiaa. Päätyökseni koordinoin oppimiseen suunnatun paikkatietopalvelun kehittämistä ja koulutan opettajia sen käyttöön.

Yrttiharrastukseeni liittyen olen suorittanut tai suorittamassa seuraavia koulutuksia:

  • Villiyrttineuvojan tutkinto luontaisterapia- ja kansanvalistuskeskus Herbassa   (opintokokonaisuus suoritettu)
  • Fytoterapian perusopinnot Kauhajoen evankelisessa opistossa (opintokokonaisuus suoritettu).
  • Diploma in Organic Skincare Formulation in Formula Botanica – Online Learning in Organic Cosmetic Science (diplomin suorittaminen lopputyötä vaille valmis).
  • Aromaterapian perusteet, 2 päivän kurssi Tampereella 17.-18.11.2018

Lisäksi lyhyitä koulutuksia:

  • Power in Flowers – Kukkien voimaa. 1 päivän kurssi Frantsilan yrttitilalla. Kurssilla uutettiin itse kerättyjen kukkien tehoaineet ihonhoito-öljyyn. Heinäkuu 2017.

Olen kiinnostunut kehittämään osaamistani erityisesti luonnonmukaisiin hyvinvointituotteisiin ja -hoitoihin liittyen sekä kouluttamaan yrttien käytöstä kiinnostuneita ihmisiä tähän upeaan harrastukseen.

Olen opiskeluajoista alkaen kasvattanut hyötykasveja. Marjastaminen ja hortoilu ovat myös olleet olennainen osa kesiä. Perinnetietous yrteistä ja vanhan kansan tavoista on kiinnostanut minua aina. Kuitenkin vasta vuoden 2016 alussa keksin aloittaa kirjoittamaan tämän blogin edeltäjää: Yrtteilyjä -blogia, jonka myötä yrttiharrastus sai siivet.

On mahtavaa oppia uutta itse tekemällä. Tule mukaan! Kokeillaan, kehitellään ja jaetaan ajatuksia yhdessä täällä blogissa, somessa ja kursseilla.

Kuka Iida?

Olen Iida Räty ja toimin toisena Vihreän ilon kurssien ja työpajojen vetäjänä. Koulutustaustaltani olen folkloristi (HuK) ja muinaistekniikan artesaani. Tällä hetkellä viimeistelen folkloristiikan pro gradu -tutkielmaa terveysruokavalioihin liittyvästä kokemuskerronnasta.

Yrttien ja hyötykasvien kasvattaminen ja kerääminen ovat olleet harrastuksiani ja intohimon kohteitani jo pitkään. Nautin suuresti kaikenlaisesta itse tekemisestä ja käsitöistä. Kasvatan ja kerään suuren osan käyttämistäni yrteistä itse ja teen niistä öljyjä, hauteita ja värjään kasviväreillä lankoja. Opintojeni kautta olen perehtynyt myös suomalaiseen kansanparannusperinteeseen ja kasvien kulttuuriperintöön.

Kiinnostukseni itse tehtyyn luonnonkosmetiikkaan alkoi 2010-luvun alussa, kun opettelin hyödyntämään keräämiäni yrttejä ja kasveja kauneudenhoidossa. Luonnonkosmetiikassa ja itse tekemisessä minua innostivat ekologiset ja eettiset arvot. Innostus johti lopulta siihen, että aloin pitämään luonnonkosmetiikkakursseja vuonna 2014. Keväällä 2019 hyppäsin mukaan Vihreään iloon toteuttamaan kursseja ja pajoja!