Vihreää iloa!

Hei, olen Virpi. Hienoa että löysit Vihreään iloon, tervetuloa! <3

Yritys ja blogi

Vihreä ilo on sekä yritys että blogi.

Yritys tarjoaa yrttien käyttöön ja luonnonkosmetiikan valmistamiseen liittyvää koulutusta:

Blogista ja kursseilta saat tietoa yrteistä ja helppoja ohjeita niiden hyödyntämiseksi.

Blogin ja koulutusten punaisena lankana on ilo, joka syntyy itse tekemisestä yrttejä ja muita luonnontuotteita hyödyntäen – ympäristöä kunnioittaen.

Olitpa kiinnostunut villi- tai puutarhayrteistä ja niiden hyödyntämisestä luonnonkosmetiikkaan tai muihin arjen tarpeellisiin ja ihaniin juttuihin, autan sinua tarjoamalla vinkkejä, ohjeita ja tietoa aiheesta.

Blogin ja koulutusten keskeiset teemat ovat:

  • villiyrttien kerääminen
  • yrttien ja muiden luonnontuotteiden säilöminen ja jalostaminen
  • luonnonkosmetiikan valmistaminen
  • hyvää oloa edistävät yrttihoidot
  • ideat teehaudukkeisiin, -juomiin ja ruokiin

Tarjoan sinulle mahdollisimman pitkälle mietittyjä, testattuja ja helposti toteutettavia ohjeita ja ideoita, koska ruuhkavuosia elävänä äitinä olen kokenut, että arjessa ei ole useinkaan aikaa monimutkaisiin projekteihin.

Kuka Virpi?

Vihreän ilon takana olen siis minä, Virpi Hirvensalo. Turkulaiseen perheeseeni kuuluu kaksi alakouluikäistä tytärtä, puoliso ja suomenlapinkoira. Olen koulutukseltani maantieteilijä (FT), sivuaineena olen lukenut biologiaa. Päätyökseni koordinoin oppimiseen suunnatun paikkatietopalvelun kehittämistä ja koulutan opettajia sen käyttöön. Aloitin vuodenvaihteessa 2017-2018 Haavin  eli Varsinais-Suomen ympäristökasvatusyhdistyksen hallituksessa.

Yrttiharrastukseeni liittyen olen suorittanut tai suorittamassa seuraavia koulutuksia:

  • Villiyrttineuvojan tutkinto luontaisterapia- ja kansanvalistuskeskus Herbassa   (opintokokonaisuus suoritettu)
  • Fytoterapian perusopinnot Kauhajoen evankelisessa opistossa (opintokokonaisuus suoritettu).
  • Diploma in Organic Skincare Formulation in Formula Botanica – Online Learning in Organic Cosmetic Science (diplomin suorittaminen lopputyötä vaille valmis).
  • Aromaterapian perusteet, 2 päivän kurssi Tampereella 17.-18.11.2018

Lisäksi lyhyitä koulutuksia:

  • Power in Flowers – Kukkien voimaa. 1 päivän kurssi Frantsilan yrttitilalla. Kurssilla uutettiin itse kerättyjen kukkien tehoaineet ihonhoito-öljyyn. Heinäkuu 2017.

Olen kiinnostunut kehittämään osaamistani erityisesti luonnonmukaisiin hyvinvointituotteisiin ja -hoitoihin liittyen sekä kouluttamaan yrttien käytöstä kiinnostuneita ihmisiä tähän upeaan harrastukseen.

Olen opiskeluajoista alkaen kasvattanut hyötykasveja. Marjastaminen ja hortoilu ovat myös olleet olennainen osa kesiä. Perinnetietous yrteistä ja vanhan kansan tavoista on kiinnostanut minua aina. Kuitenkin vasta vuoden 2016 alussa keksin aloittaa kirjoittamaan tämän blogin edeltäjää: Yrtteilyjä -blogia, jonka myötä yrttiharrastus sai siivet.

On mahtavaa oppia uutta itse tekemällä. Tule mukaan! Kokeillaan, kehitellään ja jaetaan ajatuksia yhdessä täällä blogissa, somessa ja kursseilla.

Luonnonkosmetiikan valmistuksen perusteet

Esitys Kauhajoelle